Jurk Karen Uk14 Millen Uk14 Karen Millen Karen Jurk n8Sq8xYH
0
Ref zak blouse ruime 2019 oversized 920 Zara New Witte 2131 Woman met nwfz8f
Menu

Wat is DD lak en waar wordt het voor gebruikt?

DD lak is een hoogwaardig tweecomponenten polyurethaan laksysteem  dat zich kenmerkt door een hoge krasvastheid, met een hoog behoud van de glans, een hoge chemicaliënresistentie en een hoge UV-, weer- en waterbestendigheid. De term "DD" is afkomstig van "Desmodur en Desmophen", een duitse term afkomstig van de uitvinders van DD-lak; Bayer AG.  Hierbij vormt Desmodur de eigenlijke lak en Desmophen de verharder. DD-lak vormt dan ook een perfect aflaksysteem voor polyester, epoxy, hout, staal, aluminium etc.

Fysische eigenschappen van DD lak:

  1. zeer hoge krasvastheid
  2. eenvoudig te verwerken met roller, kwast of spuit
  3. behoud van de glans
  4. een uitstekende hechting (metalen dienen eerst met een primer behandeld te worden)
  5. een zeer mooie en goede vloei
  6. een zeer goede UV-resistentie
Evoknit 02 Blaze Glory 190274738577 Bog Limitless Mens 363669 5 Sz White Lo S Puma Of 11 qYFtx1vw

Zoals bij alle klussen is de voorbehandeling en voorbereiding de sleutel tot een perfect resultaat.

Hieronder volgen een aantal richtlijnen voor diverse ondergronden voor een perfect eindresultaat bij het gebruik van DD lak;
803364227003 schoenen Black Sneakers Medium 4058 12 d Casual Bhfo Armed Mens Madden Steve  
Polyester ondergrond
Reinig en spoel het te behandelen oppervlak goed met water. Verwijder oude en loszittende lagen verf, schuur het laminaat ruw met een grove korrel 220-280. Maak het oppervlakte stofvrij en gebruik een DD-lak ontvetter. Repareer kleine beschadigingen met een oplosmiddelvrije epoxy plamuur. Grote beschadigingen dienen met glasbewapening en hars gerepareerd te worden waarna u de fijnafwerking met epoxyplamuur verricht.
 
Staal en aluminium ondergrond
Reinig het oppervlak grondig. Verwijder alle roest, oude lagen één komponenten verf door stralen of grove schuurschijf. Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op. Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met DD- lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van primer. Als tussenlaag kan eventueel twee lagen epoxy onderwatercoating (= oplosmiddel arme epoxy coating. Toe te passen als tussenlaag voor polyester, staal, aluminium, hout e.d. Zeer geschikt voor osmose herstel en osmose preventie van polyester.) gebruikt worden. Aflakken met D.D.- lak.
 
Hout

Reinig het oppervlak grondig. Verwijder alle vervuiling, oneffenheden en oude lagen én verf d.m.v. schuren of met afbijtmiddel. Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen volledig. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op. Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met DD-lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van een epoxy injectiehars (= een dunne epoxy hars, vrij van oplosmiddelen. Toe te passen als eerste laag op sterk zuigende ondergronden of als hechtlaag in osmose herstel.) of een epoxy impregneerhars (= een transparante epoxy hars, vrij van oplosmiddelen. Toe te passen als conserveringssysteem voor hout en hout reparatie.).  Het vochtgehalte van het hout mag maximaal 12% zijn. Aflakken met DD-lak